Dan škola Općine Visoko

kulturni-centar-altindagManifestacija će okupiti najuspješnije učenike 7 osnovnih, 4 srednje škole i muzičke škole „Avdo Smailović“. Škole će se predstaviti nastupom u Kulturnom centru Altindag-Visoko, a za učesnike na federalnim i državnim takmičenjima su osigurane prigodne nagrade.

Jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dan škola Općine Visoko“ bit će održana 1. juna 2016. godine u Kulturnom centru Altindag-Visoko, sa namjerom da postane tradicionalno mjesto godišnjeg okupljanja svih visočkih škola, 7 osnovnih, 4 srednje i muzičke škole „Avdo Smailović“. Ovom inicijativom će biti oživljena ranija tradicija godišnjeg okupljanja najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola, uz novitet u organizaciji kulturno-umjetničkog performansa sekcija visočkih osnovnih i srednjih škola.
Prema programu ovogodišnje manifestacije, muzičke, dramske i druge sekcije osnovnih i srednjih škola će se predstaviti publici performansom koji će trajati maksimalno sedam minuta po školi, dok će načelnica Općine Visoko dodijeliti prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola, onima koji su se uspjehom na kantonalnim plasirali na takmičenja koja se održavaju na federalnom i državnom nivou. Nagrađeni učesnici će imati priliku da se predstave i kratko obrate publici.

„Cilj manifestacije je upoznavanje, zajednički angažman i povezivanje svih škola na području općine Visoko. Učenici i nastavnici u svim osnovnim školama u Visokom su vrijedno radili tokom cijele školske 2015/2016. i ovo je prilika da pokažu dio rezultata svoga rada. Na istom smo zadatku, obrazovanje je jedan od naših prioriteta, i Općina Visoko stoji iza svakog projekta usmjerenog na poboljšanje uvjeta rada naših škola“, izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Manifestaciju organizuju Javna ustanova Centar za kulturu i edukaciju Visoko i Općina Visoko, pod pokroviteljstvom načelnice Općine Visoko.

Jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dan škola Općine Visoko“ bit će održana 1. juna 2016. godine u Kulturnom centru Altindag-Visoko sa početkom u 19:00 sati.

 

visoko.gov.ba