Uspjeh naših prirodnjaka

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosnia and Hercegovina). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje učestvovati će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.

Naši učenici trećeg razreda prirodnog izbornog područja danas su učestvovali na trećem start-up danu u Zenici u okviru projekta mjesne zajednice. Predstavili su se sa dva projekta, jedna grupa sa projektom “Smart green garden”, a druga sa projektom “Ekstraktor”. Obje grupe su se plasirale među najboljih 8, dok je druga grupa sa projektom “Ekstraktor”, sa oduševljenjem svih članova žirija, osvojila prvo mjesto.

Čestitamo našim učenicima (Lejla Mulić, Nedžma Alijagić, Berina Smailagić, Amila Alibegović, Sumeja Lepić, Emin Veledar, Amna Halilović, Amer Omerbegović, Amar Alijagić) i našoj profesorici Amri Hrnjić!