Tako se voli svoja domovina

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine gimnazijalci su imali mnogo aktivnosti.
Najprije je u našoj školi upriličena priredba. Svi smo uživali u predivnoj izvedbi himne koju su na violini odsvirale Amina Džinalić i Emina Klino. Zatim smo slušali kratki historijski osvrt Historijske sekcije, literarni rad Lamije Hašimović “San jedne djevojčice” i divan muzičko-scenski performans ,,Živjeti ljubav’’. Školski hor je pjesmu ,,Kad kažeš Bosna’’ također upotpunio scenskim performansom. Naši gimnazijalci su nastupili i u Kulturnom centru Altindag na centralnoj manifestaciji povodom ovog praznika, velikog za našu domovinu.
Gimnazijalci su svojim prisustvom uveličali i svečanost održanu na Bobovcu, najznačajnijem gradu srednjovjekovne Bosne i sjedištu svih bosanskih vladara.
U saradnji sa učenicima Medrese ,,Osman ef. Redžović’’ i članovima BZK ,,Preporod”, naši učenici su obilježili ovaj poseban dan dijeljenjem zastava BiH našim građanima. Cilj ovog projekta je bio da se svijest o značaju bosanske državnosti prenese na sve naše sugrađane. Promotivni štandovi su bili postavljeni na više lokacija u gradu, a naši sugrađani su pozitivno reagovali na ovaj projekat.
25. novembra naš grad je odisao ljubavlju prema našoj domovini.