Novogodisnji paketici za djecu sa posebnim potrebama

Učenici naše škole uručili novogodišnje paketiće djeci s posebnim potrebama

Danas, 15.12.2017. godine, naši gimnazijalci su se zaputili u Sarajevo sa 36 novogodišnjih paketića kako bi ih podijelili djeci sa posebnim potrebama u osnovnoj školi pri Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju. Paketići su podijeljeni učenicima od 1. do 9. razreda, ukupno njih 36, a nakon toga mali drugovi su naše učenike ugostili u 2, 4. i 6. razredu kako bi im pokazali kako to oni funkcionišu u nastavi.
Gimnazijalci su imali priliku isprobati pomoćne slušne aparate, razgovarati s učenicima znakovnim jezikom, posjetiti časove bosanskog jezika i tjelesnog odgoja, a na kraju su imali priliku i zaplesati zajedno sa učenicima četvrtog razreda.
Učenici 4. razreda su im pokazali šta su to oni naučili na njihovoj sekciji manekenstva i našim gimnazijalcima pokazali svoju reviju, a onda i njih pozvali da im pokažu kako da budu ‘veliki’ manekeni. Za kraj, uručili su im jedan znak pažnje kako bi im se zahvalili što su ih posjetili, donijeli paketiće, usrećili ih i kao znak početka novog prijateljstva.
Atmosferu vam donosimo u fotografijama, a učenici su istakli da su ova dječica napunila njihova srca enormnom količinom ljubavi, sreće i zadovoljstva, te da su njihovi novogodišnji paketići osmijesi koje su im poklonili učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Ajša Hindija 4.a