Nije sve aplauz i blještavilo koje vidimo na TV-u

Poznato nam je da su mladi naše čaršije nadareni za mnogo štošta, ali, nažalost, samo rijetki dolaze do izražaja. U kome tražiti krivca za to? Možda je problem ipak u nama mladima? Da ima talentovanih mladih u to smo uvjereni, ali zajednica kao da zažmiri na mlade uspješne ljude.
Amir Begović je momak koji svojim vokalnim sposobnostima umiruje i srce i dušu. Dolazi iz Visokog te ističe kako je ponosan na svoj grad. Naime, Amir je takmičar showa Zvijezda možeš biti ti!
Gimnazijalci su imali priliku učestovati u snimanju jedne od emisija i tom prilikom podržati našeg sugrađanina, ali i malo više zaviriti u voditeljski posao te vidjeti šta se sve to odvija iza kamera. Nije sve aplauz i blještavilo koje vidimo na TV ekranima. Nije lahko biti voditelj! Na snimanju dobre atmosfere nije manjkalo, a jasno nam je da su za to zaslužni voditelji. Već pripremljeni koncept se kroz par sati snimanja odvija u kontinuitetu da bismo mi gledaoci na malim ekranima dobili konačni rezultat.
Neki su snimanje posjetili radi druženja, neki jer su ljubitelji te vrste muzike, ali je bilo i onih koji su željeli upravo da vide kako funkcioniše rad na televiziji. Zasigurno je da voditeljski posao iziskuje mnogo pozitivne energije i smjelosti te smo ustanovili da se ne bi svako od nas snašao kao voditelj. Gimnazijalci su boravak u WOG centru shvatili ozbiljno kako im i doliči te na povratku zajedno sa profesoricom pjevali i trudili se pogoditi tonove.
Šalu na stranu, ovo je bilo iskustvo kojim smo podržali sugrađana, zabavili se te još nešto i naučili. Mnogi su se zainteresovali za novinarstvo pa možda jednog dana među nama bude i zaštitnih lica TV kuća.

Rijad Ettamburi 3.c