Svaka cast nasoj Iman!!!

Iman Hodžić: Presretna sam što sam bila dio takvog divnog događaja

Živimo u čudnom i, nažalost, lošem vremenu. Svi smo različiti, ali u jednom možemo biti isti, a to je humanost! Na koncu, sreća drugih je i naša sreća.

Iman Hodžić je učenica trećeg razreda Gimnazije “Visoko”. Slobodno vrijeme provodi družeći se s prijateljima, naglašavajući da su joj pored porodice, prijatelji najveća sreća. Iman ne samo da je pronašla svoju sreću u drugim ljudima, ona je i pronašla način da bude razlog nečije sreće.
Naime, Iman još od malih nogu gaji empatiju i ljubav prema drugim ljudima. Već sa šest godina uključila se rad Zaklade “Ana Rukavina”. Zaklada ima za cilj pomoći bolesnima pri liječenju, a moto im je ”Želim život”. Iman, kao šestogodišnja djevojčica, počela je slati pisma u Zagreb na adresu Zaklade te tu svoju tradiciju održava svake godine. Iman ističe kako nju to ispunjava i čini sretnom.

Zaklada “Ana Rukavina” svake godine u vrijeme Božića organizuje humanitarni koncert, a novac prikupljen služi za njihov stalni rad. Ove godine pozvali su i Iman da bude njihov gost, vidi kako sve to funkcioniše, prisustvuje pripremama i samom koncertu. Na pitanje kako se provela, Iman nam je odgovorila: ”Bilo mi je odlično, presretna sam što sam bila dio takvog divnog događaja.”

Iman nam se također pohvalila da je srela poznata lica iz Hrvatske poput Maje Šuput i Lane Jurčević. Za kraj nam je rekla da misli da svako od nas treba učestovati u humanitarnim akcijama i pomagati drugima ukoliko je u mogućnosti.

Sreća je veća kada se dijeli! Pokazujući humanost, mi pokazujemo našu veličinu, stoga, slijedimo primjer naše Iman te budimo bolji ljudi, sutra možda i nama pomoć zatreba!

Aida Selimović 3.a