Visočke zimske radosti

Gimnazijalci učestvovali na manifestaciji “Visočke zimske radosti”

Učenici naše škole su učestvovali na manifestaciji “Visočke zimske radosti”, predstavivši se sa nekoliko tačaka.

Prisutni su imali priliku poslušati naš hor koji predvodi prof. Talić Nedim te vidjeti tačku koju su pripremili učenici Jezičkog smjera zajedno sa prof. Salčinović-Greda Saidom.

Također, učenice su uz pratnju violine na lirski način govorile rocital o bosanskohercegovačkoj sudbini, ali i nepobitnim činjenicama koje datiraju stoljećima unazad.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima i profesorima na učešću i dostojnom predstavljanju skole. Zahvaljujemo se i nekolicini sugrađana ili, bolje rečeno, članovima porodica učesnika koji su svojim prisustvom podržali predstavljanje naših vrijednih gimnazijalaca.

Iako je posjećenost bila ispod prosjeka, naši učenici su dokazali da daju svoj maksimum, bez obzira da li nastupaju pred jednim čovjekom ili velikim auditorijem.

Međutim, iskustvo i prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg nastupanja daje nam za pravo da se zapitamo koja je svrha ove manifestacije. Da li je cilj predstavljanje škola jer zvanična najava o predstavljanju škola svodi se na jednu objavu na FB stranici organizatora, postavljenu isti dan, pa je moguće da sem roditelja učenika koji nastupaju niko i nije informisan.

Također, niko od nadležnih organizatora niti je dočekao niti pozdravio učenike i profesore.

Gimnazijalci u skromnim uslovima svoje škole uvijek ulažu velike napore da bi pokazali kvalitet i bili primijećeni u svojoj lokalnoj zajednici.