Posjeta Zlatka Hadžića

Posjeta trenera Mreže Vijeća učenika Zlatka Hadžića Gimnaziji “Visoko”

22.2.2018. godine održan je sastanak Vijeće učenika Gimnazije “Visoko“ na kojem nas je posjetio Zlatko Hadžić, trener Mreže Vijeća učenika BiH. Zlatko Hadžić je bivši predsjednik mreVUK-a ZDK i potpredsjednik mreSVUBIH-a, a sadašnji trener/edukator u Mreži Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Primarni cilj njegove posjete je monitoring rada Vijeća učenika, kao i podjela iskustava u mreVUK-u i motivacija učenika za daljnju razradu projekta “EU selo”. To je projekt koji je primarno konstruisan prije 3 godine, a svjetlo dana je počeo doživljavati krajem 2016. godine kada je tim od 4 srednjoškolca zajedno s trenerskim timom mreSVUBIH-a za odnose s ambasadama isplanirao i održao sastanak s ambasadorima zemalja EU-a u BiH u zgradi Delegacije EU-a u Sarajevu.
Projekt ima za cilj povećanje mobilnosti mladih, stvaranje mjesta koje će biti univerzalno okupljalište za mlade u BiH i iz cijele Evrope. Nadalje, širenjem pozitivne energije i evropskih vrijednosti “EU selo” će smanjiti segregaciju mladih te povećati međupoštovanje i razvijati interkulturalnost. O svim zvaničnim i detaljnim informacijama o “EU selu” će šira javnost saznati u toku mjeseca aprila i maja, kada je planirana kampanja mreSVUBIH-a, čime će se Bosna i Hercegovina upoznati sa svojom svjetlijom budućnošću.

Lamija Hašimović 2.c

Posjeta trenera Mreže Vijeća učenika Zlatka Hadžića Gimnaziji "Visoko"22.2.2018. godine održan je sastanak Vijeće uč…

Posted by Gimnazija "Visoko" Visoko on Freitag, 23. Februar 2018