Dan nezavisnosti BiH

U Gimnaziji “Visoko” održana priredba povodom Dana nezavisnosti BiH

U Gimnaziji “Visoko” je održana priredba povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Programom je obuhvaćeno 5 tački na kojima su učenici vrijedno radili sa svojim profesorima.

Džinalić Amina je otvorila priredbu, odsviravši na violini himnu Bosne i Hercegovine. Nakon nje uslijedio je referat o historiji BiH i njenoj sadašnjosti, a sekcija stranih jezika je pripremila pjesmu “Sloboda” koju su učenici predstavili na 5 jezika: talijanskom, engleskom, njemačkom, francuskom i turskom.

Gimnazija je u proteklom periodu u okviru inovacije Aktiva bosanskog jezika raspisala konkurs za literarni rad na temu “Moj grad kroz historiju”. Prvoplasirani je rad Kanite Čakalović, koji je ona i pročitala u sklopu priredbe.

Posljednja tačka je bio performans “Djetinjstvo u ratu” koji su pripremili članovi Horske i Dramske sekcije Gimnazije “Visoko”.

Za sami kraj prisutnim se obratio direktor škole prof. Samir Purišević, zahvalivši se prisutnim na dolasku a učenicima i profesorima na vrijednom radu i odlično obavljenom zadatku. Svim učenicima i zaposlenicima ove ustanove poželio sretan Dan nezavisnosti.

Ovim putem u ime Novinarske sekcije svim zaposlenicima, učenicima, roditeljima i prijateljima Gimnazije “Visoko” čestitamo Dan nezavisnosti!