XXIII KANTONALNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE

U subotu 17.3.2018. godine KŠC „Sv. Pavao“ Zenica je bio domaćin XXIII kantonalnog takmičenja iz fizike za srednje škole, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona i Pedagoškog zavoda Zenica.
Sudjelovalo je ukupno 92 učenika iz 26 srednjih škola i 9 općina. Prisutnim su se obratili ravnatelj Centra velečasni don Vlatko Rosić, direktorica gimnazije Dragana Poljak i kantonalni savjetnik za fiziku Željko Stapić. Takmičenje je otvorio kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović.
Na takmičenje su otišli i učenici naše škole, ostvarivši zapažene rezultate.
U oblasti A (mehanika i termodinamika) učestvovale su učenice Hanka Goralija i Emina Handžić.
U oblasti B (elektromagnetizam, oscilacije i talasi) učestvovale su Hanka Mušinbegović i Amer Mušinbegović.
U oblasti C (optika i atomska fizika) su učestvovale Melina Dlakić i Mirna Karavdić.

Od šest naših učesnika, tri učenice su se plasirale na federalno takmičenje i to: Hanka Goralija 4.mjesto (A oblast), Mirna Karavdić 5.mjesto (C oblast) i Melina Dlakić 9.mjesto (C oblast).
Iz oblasti B, također, su naši učenici pokazali zavidne rezultate: Hanka Mušinbegović 6. mjesto, s tim da nema plasman za federalno takmičenje. Profesori koji su vodili učenike na takmičenje su: Dedić Džemal i Alihodžić Muvedeta.

Svim učenicima i profesorima čestitamo na osvojenim rezultatima i želimo im puno uspjeha na federalnom natjecanju koje će se održati u Tuzli 21.4.2018. godine.