DAN OTVORENIH VRATA GIMNAZIJE

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji “Visoko” je protekao veselo i dinamično. Veliki broj učenika devetih razreda sa područja općine Visoko posjetio je našu školu. Novinarska sekcija imala je zadatak da budućim učenicima predstavi i pokaže školu.
Osnovce smo dočekali uz muziku i predstavili članove Novinarske sekcije koji su bili njihovi domaćini i vodiči.
Prisutni su imali priliku pogledati prezentaciju o nekim “strašnim” profesorima Gimnazije i zahvalama sadašnjih učenika. Također su mogli pogledati i videozapise koje su nam poslali bivši učenici, sada uspješni sudenti i poslovni ljudi. Oni su pričali o svojim iskustvima i znanju koje su ponijeli iz Gimnazije na fakultet i u život.
Veliki broj učenika prvog razreda tek na početku nove školske godine ima priliku da vidi kako izgleda naša škola. Zbog toga smo ih poveli i u obilazak prostorija škole. Vidjeli su svoje buduće klupe i čuli neke zanimljivosti od sadašnjih učenika te saznali kome će se moći obratiti ukoliko im nešto zatreba. Imali su priliku ući i na časove Historije, Biologije, Fizike, Hemije i Engleskog jezika, upoznati se sa predmetnim profesorima i načinom rada.

Na kraju smo svi uživali u predstavi “1001 noć” koju su pripremili učenici prvih i drugih razreda.

Nadamo se da smo svim neodlučnim učenicima, a onim koji želi sticati vrijedna znanja i iskustva, pomogli u donošenju njima važne životne odluke.

Karavdić Hana 3.a