JAHANJE: SVE ATRAKTIVNIJA REKREACIJA

Stara poslovica kaže: Ima nešto u vanjštini konja što čini dobro nutrini čovjeka.

Ovaj uzbudljivi sport je odlična vježba kako za tijelo tako i za um. Iako se možda čini da jahač ne radi ništa fizički, sat ove aktivnosti može sagorjeti isti broj kalorija kao i 30 minuta trčanja ili vožnje biciklom. Jahanjem aktiviramo i jačamo osnovne mišiće trupa i mišiće za koje, vjerovatno, niste ni znali da postoje te popravlja držanje.

Kao volonter u Konjičkom klubu “Vilenjak”, preporučujem da se svi pokušate baviti ovim sportom. Strah često sprečava ljude da se približe konjima, ali mogućnosti ovog sporta su nevjerovatne. Tokom jahanja javlja se osjećaj slobode i ispunjenosti. Naprosto je nemoguće da vam ova životinja ne izmami osmijeh na lice i ne popravi raspoloženje. Iz iskustva vam mogu reći da je ljubav prema konjima neopisiva, a kada naučite komunicirati s konjem i uspostavite vezu, nećete se moći odvojiti od njega.
Moja Negra je moj bijeg iz stvarnosti i briga, moja jedina ljubav i zanimacija. S njom sam dosta toga naučila o sebi, prebrodila mnoge strahove, podijelila sreću i tugu i ona je ta koja me iz dana u dan čini sretnom.
Zato svima iz srca preporučujem bavljenje ovim divnim sportom!

Ena Prohić 3.c