HUMANITARNI TURNIR “ZA MLADOST”

MreSVUBiH često organizuje razne aktivnosti u kojima Gimnazija “Visoko” redovno učestvuje, a ovaj put provodi aktivnost pod nazivom “Jedan slatkiš, jedno dijete”. Naime, riječ je o humanitarnom turniru gdje će sva prikupljena sredstva biti uručena djeci migranata. Ovo je već tradiconalna akcija MreSVUBiH koju organizuju prethodnih godina i slatkiše doniraju djeci kojoj bi to moglo najviše značiti.
Srednoškolci širom Bosne i Hercegovine svake godine u sklopu ove aktivnosti skupe preko 150.000 KM.

Ove godine i vi imate priliku biti dio ove aktivnosti. Na području naše općine u suradnji naše škole sa FKG, MSŠ te Medresom “Osman ef. Redžović” bit će organizovan humanitarni turnir pod nazivom “Za mladost”. Turnir će biti održan u nedjelju 16. 12. s početkom u 11:00 sati u sali Franjevačke klasične Gimnazije.

Na turnir se možete prijaviti za tri kategorije: odbojku, fudbal i šah. Simbolične kotizacije će se plaćati za učešće na turniru i svi prihodi idu za slatkiše i humanitanu aktivnost.

Kotizacija za šah je 2 KM, dok je kotizacija za fudbal i odbojku 10 KM po ekipi.
Dva razreda mogu imati jednu ekipu, no ekipe su isključivo ili muške ili ženske.
Ekipe se prijavljuju članovima vijeća učenika i spisak se kasnije dostavlja Tariku Haliloviću.

Pozivamo vas na učešće, zabava je zagarantovana, a i dobro djelo usputno obavljeno. Humanost je nešto što nam je svima prijeko potrebno, stoga pokažite da je imate!

Selimović Aida 4. a