PRIZNANJA ZA GIMNAZIJU I GIMNAZIJALCE

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u Mostaru su 7. 12. 2018. godine dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima i školama za 2017/18. godinu za područje Federacije BiH.

U najuži izbor su ušli učenici i škole koje su ostvarile najbolje rezultate iz takmičenja u organizaciji pedagoških zavoda i kantonalnih ministarstava obrazovanja. Među najboljim učenicima ZDK našla se učenica drugog razreda Gimnazije “Visoko” Hanka Goralija.
Hanka je ostvarila značajne rezultate iz Matematika, Fizike i Informatike, na svim nivoima, od kantonalnog do državnog takmičenja. 
“Ovo mi je drugi put da sam se našla među najboljim učenicima FBiH i svaki put doček i organizacija su na nivou. Ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Elvira Dilberović nas je primila sa zadovoljstvom i bila mi je čast biti dio jedne ovakve manifestacije”, zadovoljno je komentarisala Hanka.

Kao i prošle godine, priznanje za rad i uspjehe je dodijeljeno i Gimnaziji “Visoko”.
Direktor škole Samir Purišević je iskoristio ovu priliku da za ostvarene uspjehe čestita Hanki, ali i bivšim gimnazijalcima, sada najboljim studentima u Federaciji u svojim oblastima: Lejli Džaferi, Arminu Numanoviću i Edini Ibrišević.

Čestitamo Hanki, njenim roditeljima i profesorima uz želju da nastavi sa uspjesima, a naša škola može samo biti ponosna na sve svoje sadašnje i bivše učenike koji koračaju stazama znanja i nauke.

Pripremila: Ilma Kazaferović 4. a