GIMNAZIJALCI NA TRODNEVNOM KAMPU MREŽE MLADIH

Mreža mladih je projekat Islamske zajednice koja je prepoznala opasnost s kojom se svakodnevno susreću mladi ljudi. Teme i zadatke koje ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka plemenitog Kur’ana, zatim izgradnja ekološke svijesti, pokretanje humanitarnih akcija te organiziranje različitih vjerskih i kulturnih sadržaja.

U želji za osvještavanjem mladih ljudi organizuju se seminari i kampovi na kojima se članovi susreću sa raznim temama i imaju priliku proširiti svoje znanje o određenoj temi.

Tako su prostorije Centra za lično i profesionalno unapređivanje u periodu od 8. 2. do 10. 2. bile ispunjene ambicioznim i pametnim mladim ljudima koji su budućnost naše države.
Naime, prethodnog vikenda članovi Mreže mladih Muftiluka sarajevskog su imali priliku učestvovati na trodnevnom kampu gdje su učili o načinima, postupcima i rezultatima javnog zalaganja te kako da u praksi iskoriste naučeno, a sve to zahvaljujući treneru konsultantu Valdetu Peštaliću.

Među članovima Mreže mladih koji su prisustvovali ovom kampu bio je bivši učenik naše škole Amir Šubić koji je trenutno student prve godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za matematiku i učenica 3. razreda pedagoško-psihološkog izbornog područja Lamija Hašimović.

Pored radionica koje su se održavale na kampu omladina je imala priliku da posjeti i Bjelašnicu gdje su se bolje upoznali i napunili baterije za dalji rad. Na samom kraju seminara upriličena je dodjela certifikata polaznicima kampa, a dodjeli su prisustvovali muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, glavni imami Muftiluka sarajevskog, kao i koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

Učesnici kampa su izjavili da su jako sretni jer su imali priliku učestvovati na ovom kampu i što su imali priliku slušati predavanja Valdeta Peštalića, a uskoro će stečena znanja primijeniti u praksi sa svojim koordinatorom.

Lamija Hašimović 3. e