GIMNAZIJALCI POSJETILI EYOF 2019.

Sarajevo je od 09. do 16. 02. 2019. godine ponovo postalo mali centar svijeta i evropski centar sporta. Glavni grad Bosne i Hercegovine je ove godine raširio ruke i u svoj zagrljaj drugi put u svojoj historiji primio mlade iz čak 46 zemalja, pruživši im jedno nezaboravno iskustvo. Pružilo im ljubav kakvu znaju pružiti samo Bosanci i lijepo Sarajevo. Plamen mira je još jednom svojom punom snagom zasjao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019. su 14. 02. posjetili i visočki gimnazijalci u pratnji preofesora Tjelesnog i zdravstvenog odgoja Sejida Očuza i Emira Vrače.

„Upoznali smo puno mladih iz drugih država i proveli jedan lijep dan družeći se s njima”, rekla je Selma Bekrić, učenica 4. razreda.

Dio koji je posebno oduševio Saru Lemeš, također učenicu 4. razreda, ali i ostale učenike i posjetioce je takmičenje u snowboardingu.

„Bilo nam je super, imali smo lijep pogled na skakaonicu. Gledali smo snowboard big air i mogli smo uživati u spektaklu koji su nam priredili snowboardeari.“

Na Bjelašnici je taj dan održano takmičenje iz discipline snowboard big air. Velika pažnja je bila usmjerena na takmičare koji su se vješto spuštali i radili razne trikove koji još strašnije i teže izgledaju uživo. Ono što je svima privuklo pažnju jeste njihova upornost – svaki put kada bi takmičar pao, odmah bi ustao i nastavio dalje. Najveći aplauz dobila je takmičarka iz Bosne i Hercegovine koja se takmičila pod brojem 11.

Ono što je bitno jeste da su Sarajevo i Istočno Sarajevo pokazali jedinstvo i slogu i zajedničkim sanagama organizovali ovaj događaj.

Drago nam je što smo posjetili EYOF i dali svoj doprinos i podršku ovom događaju koji će nam svima ostati u sjećanju kao jedna jako lijepa uspomena.

Tekst: Lejla Hot 3. d
Fotografije: Novinarska sekcija