TERENSKA NASTAVA NA VODOPAD SKAKAVAC

Sjajna prilika da otkrijemo još jednu od mnogobrojnih ljepota i bogatstava naše domovine ukazala nam se 25. 3. kada smo skupa sa profesorima posjetili vodopad Skakavac, Nahorevo.
Pred nama je bio veliki izazov i nezaboravan izlet. 
Izlaskom iz autobusa svi smo bili odmorni i spremni za šetnju, ni ne sluteći koliko je kilometara pred nama. Iscrpljujući put zahtijevao je mnogo pauza kojima smo se najviše radovali i uživali u divnim pogledima i čistom zraku. Nakon dugog i uzbudljivog puta došli smo do vodopada koji je bio idealna prilika za fotografisanje, druženje i odmaranje. Prelaskom na drugu stranu vodopada, avantura se tek nastavila. Nakon nekoliko kilometara iznenadio nas je veliki i nepredviđeni snijeg. Imali smo priliku vraćati se dužim putem pa smo to vrijeme iskoristili na najbolji način, učeći školske lekcije sa zanimljivije strane i izvan korica knjiga. Sa profesoricom Biologije skupljali smo biljke za herbar, a vodič nam je objašnjavao koje nas planine okružuju pa su nam se zahvaljući tome kilometri učinili manjim, a bilo ih je – po 7 u oba smjera.

Iako smo svi nestrpljivo čekali da dođemo i sjednemo u autobus, sigurna sam da bismo svi jedva čekali ponoviti ovu zaista nezaboravnu terensku nastavu.

Tekst i fotografije: Šejma Ajdin 1. b