FILMSKA NOĆ U GIMNAZIJI “VISOKO”

U utorak 29. 10. 2019. godine održana je prva filmska noć u sali za više namjena u organizaciji Vijeća učenika Gimnazije “Visoko”. Ovo je novi projekat u našoj školi.

“Noć filma održali smo u sklopu projekta ‘Markica po markica’ koji je projekat MREVUK-a ZDK. Glavni cilj je skupljanje početne sume novca koji ide u budžet Vijeća učenika. Učenici raspolažu novcem, a bit će korišten za brojne aktivnosti u tekućoj školskoj godini pri kupovini materijala za radionice i drugo”, rekla nam je predsjednica Vijeća učenika Gimnazije “Visoko” Amila Slijepčević.

Film koji smo gledali je “Johnny English”, u režiji Davida Kerra. Uz sokove i grickalice nasmijali smo se bezbroj puta nespretnom tajnom agentu i uz to sjajno zabavili i družili. Zajedno sa nama filmskoj večeri prisustvovali su profesorica Historije Lejla Muslija te profesor Latinskog jezika Senaid Bolić. Ovo je bila divna prilika da se svi učenici naše škole zbliže i zabave unutar prostorija škole, a pri tome budu i od koristi za školsku zajednicu.

Učenici informaciono-komunikacionog izbornog područja Jusuf Mušinbegović i Rijad Rajkić su bili tehnička podrška tokom cijele noći.

Nekoliko učenika je sa nama podijelilo mišljenje o ovom projektu. Učenica IVd razreda Lejla Hot nam je rekla da joj je film bio veoma interesantan i smiješan: “Kada imate pravu ekipu, sve je moguće!”

“Organizacija je bila odlična i mislim da je odlično obavljen tehnički dio. Također, smatram da je predsjednica Vijeća učenika zaista dala sve od sebe da se ovaj projekat realizuje i da je u tome uspjela u potpunosti. Publika je bila zadovoljna, a najviše mi se dopalo to što nisu samo učenici prisustvovali filmu, nego i nekolicina profesora. Nadamo se da ćemo imati još uspješnih projekata kao što je ovaj. Pohvale za timski rad unutar Vijeća”, dodao je učenik IIId razreda Rijad Rajkić.
Zahvaljujemo se učenicima na odzivu i nadamo se da će se i ostale aktivnosti koje nam slijede, poput ove, odvijati vrlo uspješno!

Tekst: Hana Bašić, IIb
Fotografije: Novinarska sekcija Gimnazije “Visoko”