UČENICI JEZIČKOG IZBORNOG PODRUČJA POSJETILI FRANCUSKI INSTITUT

27. novembra 2019. svi učenici trećeg razreda jezičkog izbornog područja Gimnazije “Visoko” posjetili su Francuski institut u Bosni i Hercegovini u Sarajevu zajedno sa učenicima gimnazije iz Kaknja u pratnji profesorica Francuskog jezika Adise Erkočević i Vesne Jugović.
Učenicima su predstavljene usluge koje institut pruža, a to su: kursevi francuskog jezika, polaganje DELF i DALF ispita, stipendiranje studenata, korištenje medijateke i mnoge druge usluge. Organizovana je i radionica na kojoj su učenici slušali, pjevali i uradili leksičku analizu pjesme na francuskom jeziku.
Profesorica Adisa Erkočević kaže:
“Cilj posjete je bio uspostavljanje saradnje između Francuskog instituta i naše škole, upoznavanje sa radom i aktivnostima instituta te sa njegovom ulogom u društvenom i kulturnom životu naše zemlje.”
Učenicima je ovo bilo veoma korisno i zabavno iskustvo jer su se upoznali sa izuzetim prilikama koje im se nude, učestvovali u interaktivnoj radionici i upozali druge srednjoškolce sličnih interesa, zahvaljujući posebnom obliku učenja kroz saradnju sa Gimnazijom “Mushin Rizvić” iz Kaknja.
Povodom Dana frankofonije dogovorena je posjeta instituta našoj školi.

Tekst: Merima Halilbegović III a
Fotografije: Hana Breščić i Merima Halilbegović III a